torstai 13. joulukuuta 2007

Hyvää iltaa

Tästähän voisi vaikka tulla tapa. Ehkä laiskuus estää siitä kuitenkin.

Tänään aamulla vähän ennen kolmea, kun ei tullut unta vaikka odottelin, sain inspiraation: teen mustasta suomenlampaanvillasta newfoundland-lapaset. Ne on hienot ja lämpimät ja helpot tehdä. Heti kohta huomasin, ettei mikään muu ole niin ihanan silkkisen pehmeää kuin suomenlammas-lanka, mikä taas aiheutti Ongelman: mitä käyttää värillisiin pampuloihin? Minulla on arkullinen lankaa ja sen lisäksi sitä vaeltaa ympäriinsä talossa, olohuoneessakin on kaksi korillista keskeneräisiä töitä, mutta suomenlammas oli vaativa eikä suostunut yhteistyöhön minkään kanssa. Onneksi yöaivot keksivät Ratkaisun: japanilainen noro-silkkilanka on varmasti suomalaisen rotulampaan arvoinen kumppani. Kävin tänään lankakaupassa ja pyysin S. Lammasta valitsemaan. Pitkän harkinnan jälkeen löytyi sopiva väriyhdistelmä (kuka laittaa turkooseja ja lohenvärisiä pätkiä ruskansävyiseen lankaan?) ja pari lähti onnellisena puikkoja kohti.

Tähän mennessä olen kutonut kolme pampulaa ja kaikki punaisia. Missä se värinvaihtelu piilee?

Tänään löysin yllättäen myös siskoselle villatakin. Tosin se on vasta lankoina, mutta ne oli niin houkuttelevasti kirpputorilla samassa pussissa, että pakkohan se oli ostaa. Katsotaan koska sen muodonmuutos alkaa...

Hauskaa Lucianpäivää!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi! Villiksestä tulee varmana nätti. Tumput on hauskat ja.

Keltakaneli kirjoitti...

Hei, sain siskoseltasi linkin ja heti tulin lukemaan. Kauniit lapaset tulossa ja villatakkilangatkin näyttävät lupaavilta. Hauska nähdä mitä kirjoittelet, minä en jaksa omaa aloittaa tai ainakaan ylläpitää.

Pirtti oli nopea, tiistaina tilatuista langoista tuli tänään saapumisilmoitus. Toisinko ystävällesi menevät langat siskosellesi, jos nähdään sen kanssa ensi torstaina?

Metta kirjoitti...

Köh, kommentoi hän vihdoin. Juu ei olla hitaita Hämeessä, ei.

Siskonen, mitä mieltä on hän nyt valmiista takista?

Sirpa, kiva kun poikkesit! Ja kiitos, on aina kiva kun omat käsityöt viehättää jonkun muunkin silmää kuin tätä omaa.