maanantai 11. lokakuuta 2010

Juureksia

Kiitos arvanneille! Molemmat olitte oikeassa, porkkana on 5 cm pitkä, ja häntineen 5,5 cm. Meidän pihamaa on tosiaan savijankkoa, jossa ei ole koskaan porkkanat kasvaneet, ja siksi laitoinkin keväällä parvekelaatikoihin porkkanansiemeniä (ovelasti kuin salapoliisi päättelin, että porkkana tykkää kasvaa kunnollisessa mullassa, ja sitähän parvekelaatikoissa juuri on), ja koko kesän killistelin niitä tyytyväisenä ja odottelin kunnon satoa. No, näitte minkälaisen sadon sain. Ehkä meidän piha ei vain sovi porkkanan kasvutavalle, oli multa mitä hyvänsä. Retiisit kasvoi samoissa laatikoissa (jos kerran porkkanoita niin miksei samantien muitakin vihanneksia) hurjasti vartta ja teki siemeniä, mitä ei sentään meilläkään ole koskaan ennen tapahtunut minun muistini aikana. Retiisejä niistä ei tullut, siis niitä syötäviä osia, kuin ehkä kolme. Mutta koe oli silti mieltä kiehtova ja piti koko kesän ajan jännitystä yllä.

Kissa yrittää ärsyttää ihan tahallaan. Se kurottaa tassulla pöydälle ja riipii sieltä harjan, jota käytän tumppujen sisuksien harjaamiseen. Ei kissa sillä mitään tee, mutta haluaa nähdä sen putoavan, ja haluaa että kiellän sitä. Samoin se käy kaatamassa pienen korin, johon säilön jämälankoja siinä ehkäpä turhassa toivossa, että joskus tekisin niistä jotain. Kissaa ei niinkään kiinnosta ne langat, jotka se saisi sieltä noukittua helposti ulos, jos se haluaisi vaikka pallotella lankanyttyröillä, vaan se haluaa että katson sitä ja komennan. Huomiota sekin.
Tuomiokirkko oli kaunis iltapäivän auringonpaisteessa. Vielä kauniimpi se oli luonnossa, mutta saa tästäkin jonkinlaisen käsityksen.

2 kommenttia:

Yamaba kirjoitti...

Tuomiokirkon kuvaa ei ole kukaan koskaan kommentoinutkaan. Se on oikein nätti. Ja vaikuttaa siltä, että rakennustelineet kirkon ympäriltä oli jo viime syksynä purettu. Milloin olisin viimeksi tuon kirkon nähnytkään ... joskus pari vuotta sitten varmaan. Joskus kauan sitten kävelin usein sen ohitse. Tykkäsin siitä kovasti. Samoin kuin sen ympärillä olevasta puutarhasta. Kanadanvaahtera siellä muistaakseni kasvoi, ja keväisin scilloja pitkin nurmikkoa.

Metta kirjoitti...

Tuomiokirkko on tosiaan kaunis. Meidän koulu oli ihan siinä vieressä ja pienenä kävelin usein kirkon ohi. Nykyään sitä näkee niin harvoin että piti oikein ottaa kuva. Siellä on kauniit istutukset juu, keväisin tykkään katsella niiden tulppaanipenkkejä.