torstai 28. elokuuta 2008

Sadepäivän ratoksi

Joopajoo. Edellisen kerran kirjoittelin vielä ihan kesällä, mutta nyt on selvästi kyllä syksy. Koulukin alkoi maanantaina. Täällä sataa kuin saavista kaataen ja on satanut jo monta tuntia. Aamulla en huomannut ottaa sateenvarjoa mukaan, kun näytti ihan kauniilta, joskin pilviseltä säältä. Kun pääsin (puolentoista tunnin päästä, jee!) koulusta, satoi. Siitä pitäen onkin sitten tullut vettä enemmän tai vähemmän. Yleensä enemmän silloin kun joku tulee tai menee, että varmasti kastuisi.

Viime kerralla piti myös laittaa kuva niistä varpaanlämmittimistä, mistä puhuin tässä joku kerta, mutta koska tällä saa laitettua vain viisi kuvaa kerrallaan, ne jotenkin unohtuivat. Enkä olisi ehkä jaksanutkaan enää odotella seuraavia kuvia. Tässä siis:


Pieni myssy ja tumput. Alpakkaa kaksinkertaisena, väri mahdollisimman lämmin, kun kuulin, että pienellä ei lämmönsäätely oikein toimi.

Tämän neulegraffitin bongasin myös Verkarannasta, mutta kuva jäi laittamatta viime kerralla:


Sain Kaisalta
vaaleanvihreää papeirnarua. Kaisa, kyllä osasit todella yllättää! Mitähän siitä saisi aikaan? Paperinaru on minulle aika vieras materiaali, mitä nyt Näpsässä joskus tehtiin - jotain?

Innostuin kehräämisestä viime viikolla ja pyörittelin sitten samantien värttinällä koko vyyhdin ja kertasinkin sen vielä. Tässä:


Eikö vain ole jännän näköistä? Möykkyjä ja kireää siimaa vuoronperään, mutta kertaus näköjään vähän tasoitti sitä. Joitakin kohtia voisi melkein luulla langaksi! Tämä olis helsinkiläiseltä ystävältä joululahjaksi saatua raakaa villaa. Sille ei ole tehty muuta kuin otettu pois lampaan yltä. Ei pesty, ei kammattu. Kehräsin karstojen puutteessa suoraan tupsuista ja hyvin luisti.

Kuva-arvoitus: mikä tämä on?

8 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Rosee-verhot? Neulottu kori? Mitähän muuta tulis mieleen... :D

Omppu kirjoitti...

Rapumerta?

Anonyymi kirjoitti...

Onpas pelottavan näköinen vehjes! Sen täytyy olla jokin keskiaikainen kidutusväline :D.

Metta kirjoitti...

Kaisa: eiköhän siitä aikanaan jotain tule, mutta ensimmäinen reaktio oli kyllä yllätys...

Omppu ja Hehku: ei ole rapumerta eikä peukaloruuvi, eikä oikeasti edes pelottavan näköinen :). Nurinpäin se kyllä on kuvassa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana punainen setti! Todella kauniit. Blogisi bongasin heinäladosta. :)

Metta kirjoitti...

Kiitos! Siellä minäkin juuri seikkailin katselemassa mitä muut ovat tehneet :).

Ixu kirjoitti...

Siellä näkyy joku ratas, jousi ja paino tai kello. Lisäksi erittelevä silmäni oli näkevinään siellä kelattuna jotain paksua nyöriä...

Mutta muuta en tiedä. Kerro mikä aparaatti tuo on!

Metta kirjoitti...

Ah, olenkin aivan unohtanut tämän jännittävyyden! Korjaan asian ensi tilassa :).